Skip to main content

Understanding Dredging

Collage

Become a member

CEDA-NL /KNVTS Clubavond : 'Spartacus': UITGESTELD

DEME versterkt zijn vloot met de krachtigste snijkopzuiger ter wereld ‘Spartacus’. Met een combinatie van vermogen, grootte en nieuwe innovaties wordt mega-cutterzuiger Spartacus een nieuwe benchmark in de baggersector. Spartacus wordt op dit moment gebouwd door Royal IHC in Krimpen aan den IJssel.

Spartacus zal met een totaal geïnstalleerd vermogen van 44.180 kW de krachtigste snijkopzuiger ooit zijn. Het schip zal krachtig genoeg zijn om baggerwerken uit te voeren in de meest harde rots-en grondsoorten. Op die manier kan de snijkopzuiger de werkzaamheden zelf uitvoeren, zonder dat er dynamiet en explosies aan te pas komen. Spartacus kan tot op 45 meter diepte baggeren, op dit moment kunnen de grootste snijkopzuigers dat tot 35 meter diepte. Het baggerschip kan ook op afgelegen plaatsen werken met een beperkte infrastructuur, gezien de brandstofautonomie en accommodatiecapaciteit.

De 164 m lange ‘Spartacus’ zal de eerste snijkopzuiger op LNG ter wereld zijn, in navolging van de eerste sleephopperzuigers op LNG ‘Minerva’ en ‘Scheldt River’. Het schip zal een Green Passport en een Clean Design Notation hebben. De milieuvriendelijke snijkopzuiger zal ook andere innovaties aan boord hebben, zoals een warmteterugwinningssysteem dat de warmte van de uitlaatgassen omzet in elektrische energie.

In de presentaties zullen vanuit verschillende invalshoeken de meest bijzondere aspecten van dit schip worden besproken.

 

Information

Royal IHC, Krimpen aan de IJssel
23 April 2020
16.00-19.30 uur

Add to your calendar